Навіны

Виза на гоа

Падарожжа ў краіны Еўропы - жаданая мара мільёнаў турыстаў, бо прыродныя, гістарычныя і культурныя багацці Старога Свету пераацаніць цяжка. Зрэшты, шмат каго з расейцаў ад выканання гэтай мары аддаляе пытанне атрымання шэнгенскай візы, абавязковай для ўезду ў большасць еўрапейскіх краін.

Если вас интересует виза на гоа стоит заглянуть на этот сайт www.visy-v-indiyu.ru вы найдете визу на гоа отличного качества и по доступной цене.

Нягледзячы на выразна устаноўленыя правілы і досыць празрыстую працэдуру, многія ўяўляюць гэты працэс досыць складаным. Паглядзім, як атрымаць шэнгенскую візу максімальна хутка і зручна.

Што такое шэнгенская віза і навошта яна патрэбна

Яшчэ некалькі дзесяткаў гадоў таму частка еўрапейскіх краін падпісала правобраз цяперашняга шэнгенскай дамовы (названа яно было так, дзякуючы месцы падпісання дакумента - гораду Шэнген). Пагадненне мела на ўвазе ўвядзенне спрошчанага візавага рэжыму паміж шэрагам краін, што дазваляла іх жыхарам свабодна перамяшчацца паміж межамі дзяржаў без бюракратычных перашкод. Сёння ў спіс краін, якія падтрымліваюць падобныя правілы, уваходзіць 26 з 28 краін Еўрапейскага саюза, а таксама чацвёрка краін, якія ў яго не ўваходзяць, такім чынам, выніковы сьпіс уключае 30 еўрапейскіх дзяржаў.

Грамадзяне Расійскай Федэрацыі могуць атрымаць дазвол на ўезд у краіны Шэнгенскай зоны, названае ў народзе «віза шэнген» або шэнгенская віза. Такая віза дае права знаходжання на тэрыторыі адной або некалькіх вышэй пазначаных краін, а таксама абмяжоўвае магчымыя тэрміны знаходжання на тэрыторыі гэтых дзяржаў.

  • Візы класаў «А» і «У» або транзітныя візы, якія неабходныя для тых, хто плануе перамяшчацца па тэрыторыі шэнгенскіх краін транзітам. Наогул, для расейцаў гэтая інфармацыя не актуальная, паколькі грамадзяне краіны могуць знаходзіцца ў транзітных зонах аэравакзалаў без афармлення гэтага тыпу віз.
  • Віза класа «З» - якая карыстаецца найбольшай папулярнасцю, кароткатэрміновая віза, атрымаўшы якую, чалавек мае права знаходзіцца ў краіне максімум 90 сутак з моманту прыбыцця.
  • Віза класа «D» - строга кажучы, да разраду шэнгенскіх яна не ставіцца, а з'яўляецца нацыянальнай візай той краіны, якая яе падала. Зрэшты, яна таксама дае права перамяшчэння па краінах Шэнгенскага саюза. Выдаецца гэты дакумент тэрмінам на паўгода і дазваляе знаходжанне ў краіне не больш за 3 месяцы з гэтага радок.

Візы класа «З», у сваю чаргу, таксама маюць падвіды, таму варта дакладна ведаць, на якую з іх вы прэтэндуеце, каб не нарвацца на адмову:

  • Віза класа «С1» - самая простая ў атрыманні, адрознівальная знаходзіцца на тэрыторыі краіны тэрмінам да 30 дзён, пры гэтым, уехаць у краіну можна толькі аднаразова. Для турыстычных мэтаў варта афармляць менавіта яе: мінімальны шанец адмовы.
  • Віза класа «С2» - гэтую візу выдаюць ужо на 90 дзён магчымага знаходжання, пры гэтым, перасякаць межы дзяржаў можна неаднаразова. Гэтая віза падыдзе для тых, хто плануе здзейсніць «Евротур».
  • Віза класа «С3» - з гэтым дазвольным дакументам ўсё складаней, бо ён сапраўдны цэлы год і дае права знаходзіцца на тэрыторыі краін Шэнгенскай зоны аж да 90 сутак кожныя 6 месяцаў.
  • Віза класа «С4» - прынцып дзеяння такой жа, што і ў "С3», але вось выдаецца яна адразу на 5 гадоў. Атрымаць такі дакумент вельмі складана, выдаецца ён толькі ў выключных выпадках. Для многіх гэта сапраўдная мара - шэнгенская віза на 5 гадоў, як атрымаць гэты жаданы дакумент? Па-першае, ужо мець у пашпарце кароткатэрміновую візу, па-другое, сабраць цалкам увесь пакет дакументаў, падрыхтаваць рэальнае пацверджанне жылля і добрае фінансавае забеспячэнне, у некалькі разоў перавышае пазначанае мінімальная. Нялішнім будзе наяўнасць нерухомасці ў Расіі і сям'і, якая з вамі ў падарожжа не едзе.

Візы па мэты паездкі

Дзеляцца візы і па мэты паездкі, сярод іх асноўнымі з'яўляюцца:

  • Турыстычная. Як правіла, ставіцца такая віза да тыпаў С1 або С2, і выдаецца з мэтай азнаямлення з культурай краін і іншымі турыстычнымі мэтамі. Атрымаць яе лягчэй за ўсё, таму, калі вас мучыць пытанне, як аформіць шэнгенскую візу самастойна, варта спыніцца менавіта на гэтым варыянце.
  • Студэнцкая. Для атрымання гэтага тыпу віз неабходна пацвярджэнне ад замежнага навучальнай установы аб тым, што вы прынятыя на навучанне. У большасці выпадкаў, гэта ўстанова павінна быць афіцыйна акрэдытаваным, інакш у візе можа быць адмоўлена. Выдаецца дазвол на знаходжанне, часцей за ўсё на 6 месяцаў ці год. Калі ёсць неабходнасць у працягу навучання і правілы знаходжання ў краіне не былі парушаныя, працягнуць яго не складзе працы.
  • Рабочая. А вось з рабочай візай усё не так проста, з усіх мульцівізы атрымаць яе бывае складаней за ўсё. Для адабрэння падобнай заяўкі, сярод іншага, неабходна прадаставіць афіцыйнае запрашэнне ад працадаўцы, а разлічваць на яго могуць толькі высокакваліфікаваныя спецыялісты.

Віза для дзяцей

Асобна варта пагаварыць аб дзіцячай шэнгенскай візе. Варта памятаць, што на кожнага, хто выязджае дзіцяці неабходна падаваць асобна сфармаваны камплект дакументаў, па-за залежнасці ад узросту юнага турыста. У гэтай сітуацыі, уся цяжар запаўнення анкеты кладзецца на плечы бацькоў, яны ж ставяць свой подпіс на дакументах. Існуюць і іншыя тонкасці афармлення дзіцячага дазволу на ўезд, агульныя для большасці дзяржаў шэнгенскай зоны:

  • Дзеці да 14 гадоў могуць быць ўпісаны ў пашпарт бацькоў, а вандроўцы старэйшага ўзросту павінны мець уласны замежны пашпарт.
  • У камплект дакументаў неабходна ўкласці копію пасведчання аб нараджэнні, а арыгінал ўзяць з сабой для перасячэння мяжы.
  • Калі дзіця падарожнічае ў суправаджэнні толькі аднаго з бацькоў, другому варта аформіць згоду на выезд, натарыяльна завераную.
  • Дзеці да 12 гадоў могуць не праходзіць працэдуру дактыласкапіі, але фатаграфавацца абавязаны, па-за залежнасці ад узросту.

Працэдура здачы адбіткаў пальцаў

Як атрымаць шэнгенскую візу

Першае, з чаго варта пачаць - вызначыцца з краінай, якую вы хочаце наведаць. Далей, варта вызначыцца, якім спосабам вы будзеце падаваць дакументы на візу. Строга кажучы, іх усяго 3:

  • Самастойна праз консульства
  • Самастойна праз візавы цэнтр
  • З дапамогай турыстычнай кампаніі

Першыя два спосабу больш працаёмкія, энергазатратных і доўгачасовыя, пры гэтым, не разбіраючыся ва ўсіх нюансах, ёсць верагоднасць атрымання адмоўнага рашэння па візе. Апошні спосаб эканоміць масу часу і нерваў, а каштаваць будзе ненашмат даражэй.

Афармленне візы праз консульства

Калі вы збянтэжаныя пытаннем, як зрабіць шэнгенскую візу самастойна ў Маскве, напрыклад, у першую чаргу, варта ўдакладніць кантакты патрэбнага вам консульства. Калі гэтая задача вырашана, неабходна на афіцыйным сайце консульства ўдакладніць поўны спіс усіх неабходных дакументаў. Далей ідзе самая працаёмкая задача - збор неабходных дакументаў і запаўненне анкет на прадастаўленне візы. Варта памятаць, што найбольш частая прычына адмовы - некарэктна сфармаваны камплект дакументаў, таму варта надаць гэтаму этапу найбольшая ўвага.

Калі ўсе паперы гатовыя, неабходна запісацца на сумоўе ў консульства ці ж прыйсці туды ў названыя на сайце гадзіны працы, каб здаць дакументы. Як правіла, сумоўе доўжыцца нядоўга, аднак, варта загадзя падрыхтаваць адказы на магчымыя пытанні пра мэту і тэрмінах паездкі, а таксама прывесці сябе ў прэзентабельны выгляд: лепш за ўсё падыдзе дзелавое адзенне. Пасля здачы дакументаў, вам застаецца толькі адно: чакаць адказу. На тое, якім ён будзе паўплываць ўжо немагчыма.

Афармленне праз візавы цэнтр

Афармленне шэнгенскай візы праз візавы цэнтр трохі прасцей, аднак, па-ранейшаму патрабуе значных выдаткаў часу. У гэтым выпадку, заяўніку гэтак жа самастойна прыйдзецца ўдакладняць кантактныя дадзеныя візавых цэнтраў і фармаваць камплект дакументаў. Адзінае адрозненне: здаваць дакументы давядзецца не ў консульства, а ў сам візавы цэнтр. Скарыстацца гэтай схемай варта жыхарам рэгіёнаў, у якіх у бліжэйшай транспартнай даступнасці няма консульстваў.

Афармленне шэнгенскай візы праз «Паўднёва-Стары»

У кампаніі «Паўднёва-Стары» існуе паслуга афармлення віз у Чарнагорыі, Славеніі, Чэхію, Венгрыю, Славакію, Фінляндыю і Сербію. Кожны кліент «Паўднёва-Стары», які аформіць тур з пражываннем, можа таксама скарыстацца і паслугай афармлення дакументаў і атрымання шэнгенскай візы пры дапамозе супрацоўнікаў кампаніі. У залежнасці ад канкрэтнай дзяржавы, у якое плануецца візіт, нюансы афармлення візы могуць адрознівацца, аднак, агульная схема працы застаецца нязменнай: празрыстай і максімальна зручнай для кліента.

  • Пасля таго, як усе дэталі планаванага падарожжа пазначаныя, калі ў кліента існуе неабходнасць афармлення шэнгенскай візы, супрацоўнікі «Паўднёва-Стары» даюць вычарпальную інфармацыю па актуальных працэдурах яе атрымання.
  • Калі раней кліент не праходзіў працэдуру здачы адбіткаў пальцаў для атрымання шэнгенскай візы, супрацоўнікі «Паўднёва-Стары» самастойна вырабляюць запіс кліента для правядзення дадзенай працэдуры ў узгодненае з ім час. Пасля гэтага, заяўніку застаецца толькі аднойчы звярнуцца ў візавы цэнтр, каб прайсці дактыласкапію. Гэта максімальна эканоміць часовыя затраты і палягчае працэдуру атрымання візы.
  • Супрацоўнікі кампаніі дапамогуць кліенту правільна запоўніць усе неабходныя для атрымання візы паперы, няхай гэта будзе даведкі, заявы або анкеты. Пры працы з супрацоўнікамі «Паўднёва-Стары» магчымасць памылкі ў запаўненні, фактычна, выключаецца.
  • У ўзгодненыя з супрацоўнікамі «Паўднёва-Стары» тэрміны, кліент аддае ў офіс кампаніі ўсе неабходныя для консульства дакументы, якія падвяргаюцца дбайнай праверцы. Гэта дазваляе яшчэ на этапе фарміравання камплекты папер пазбегнуць магчымых памылак і падрыхтаваць усе дакументы карэктна.
  • Пасля гэтага, у залежнасці ад канкрэтнага напрамку, існуюць варыяцыі. Першы выпадак: кліент чакае рашэння консульства, куды паперы перадаюць непасрэдна супрацоўнікі кампаніі, без удзелу заяўніка. Другі варыянт: заяўнік ў паказаны час прыходзіць для асабістай гутаркі з прадстаўнікамі консульства, з ужо сфармаваным супрацоўнікамі «Паўднёва-Стары» камплектам дакументаў.

Дакументы на шэнгенскую візу

Для афармлення ўсіх тыпаў віз у шэнгенскія краіны існуе стандартны набор дакументаў, які можа быць дапоўнены тымі ці іншымі даведкамі, у залежнасці ад канкрэтнай дзяржавы, які выдае дазвол на ўезд. Прыкладны камплект папер складаецца з:

  • Копіі дакументаў, якія пацвярджаюць наяўнасць жылля на ўвесь тэрмін пражывання заяўніка.
  • Фінансавыя гарантыі, якія кажуць аб фінансавай магчымасці заяўніка знаходзіцца на тэрыторыі краіны на працягу ўсяго названага перыяду. Сума забеспячэння можа вар'іравацца ад 20 да 50 еўра. У якасці такога дакумента можа выступаць некалькі папер, у большасці выпадкаў прадастаўляецца даведка з працы для шэнгенскай візы. У ёй абавязкова ўказанне пасады заяўніка, а таксама памер яго заработнай платы.

Альтэрнатывай можа паслужыць даведка з банка для шэнгенскай візы, дзе адлюстравана стан асабовага рахунку заяўніка.

Для беспрацоўных, дзяцей або асоб, якія не могуць пацвердзіць сваё фінансавае забеспячэнне, неабходна прадастаўленне так званага спонсарскага лісты. Гэта дакумент, у якім значыцца, што трэцяя асоба бярэ на сябе поўную фінансавую адказнасць за заяўніка. Спонсарскі ліст для шэнгенскай візы, ўзор:

Самы просты варыянт афармлення візы - праз турыстычную кампанію. Калі ўлічыць консульскі збор і ўсе неабходныя выдаткі, выніковы кошт пры афармленні візы праз «Паўднёва-Стары» складае:

  • 20 эўра для дзяцей да 6 гадоў і кліентаў, якія маюць інваліднасць.
  • 80 еўра за афармленне стандартнай візы для турыстаў ад 6 гадоў.
  • 130 еўра за афармленне тэрміновай візы для падарожнікаў любога ўзросту.

Стандартныя тэрміны разгляду пададзенай заявы ў консульствах складаюць 14 дзён, часцей адказ становіцца вядомы на працягу тыдня, у рэдкіх выпадках тэрмін, наадварот, павялічваецца да 30 дзён. Зрэшты, атрыманнем дакумента, усё ж, варта заклапоціцца загадзя, бо пры самастойным афармленні вялікі рызыка памыліцца ў фарміраванні камплекты дакументаў або ў запаўненні анкеты.